Veckan…

… som gått.

Har jobbat och så har jag fotat bebisar :)
Har fått låna några riktiga godingar att träna på,  känner att jag måste ha några andra ungar än mina egna barn, som tröttnat, att ta porträttbilder på. Måste försöka hålla igång lite nu så jag inte tappar sugen och lägger det på hyllan igen, för det är ju himlans skoj!

På torsdagen – nationaldagen – var vi lediga, vädret var underbart och vi grejade hemma i trädgården, undan med ved, stockar, ris, planterade, fixade i växthuset mm mm.

 

 

På kvällen händer det som inte får hända, den tragiska båtolyckan som jag antar att ingen missat i media. Olyckan skedde precis nedanför vårat hus. Vi bor 160 m från strandkanten, och båten gick på grund en bit utanför ( ca 400 m) Hela kvällen var det fullt i båtar och dykare här nedanför, så fruktansvärt och overkligt. De cirkulerade omkring här, och man såg hur dykarnas bubblor kom upp till vattenytan. Man gick med en klump i magen och det gick inte att gå och lägga sig. Försökte vid halv ett, men låg vaken då jag hörde båtarna som smög omkring hela tiden. Sista gången jag kikade ut genom balkongdörren i sovrummet var kl halv två, och då puttrade de iväg in mot land. Men det visade sig att de inte hittat henne. Sökandet återupptogs på fredag morgon, och då satte de även in helikopter och hundpatruller. Ovissheten var hemsk! Var det nån vi känner? Nån kompis till Ella? Någon bekant som mist sitt barn? Vem det än var så var det fruktansvärt att veta att det låg en lite flicka i sjön :(
Vid lunchtid hittade de henne, intill en liten ö nära grundet. En lättnad i allt det hemska, att familjen får tillbaka kroppen och kan få ett avslut. Det är inte en flicka ifrån vårat område, och ingen vi känner. Våra tankar går till familj och anhöriga, det är så oerhört tragiskt.

 

dt.se

 

Räddningsbåtar cirkulerar

 

Helikoptern cirkulerar…

 

dt.se

 

Vi tände ljus vid strandkanten…

 

Det är så ofattbart. Tänker på alla inblandade, familjen och vänner :h:

 

Men för oss går livet vidare, även om man tänker på händelsen varje gång man ser ut över sjön och holmen där hon hittades. Igår plockade vi fram metspöna och gick ner på bryggan, och jösses vad det nappade!!! Hur skoj som helst! Minna hade med ett gammalt kastspö, och hon fick på en jättegädda på kroken!!!!!!! Trodde inte det var sant när vi såg den, tyvärr så släppte den och smet iväg. Sen drog ungarna upp mört efter mört och nån siklöja, som får bli kräftbete. Plötsligt skriker Ella till, och har en jättebrax på sin krok!!! Hon fick upp den på bryggan, men vi släppte tillbaka den :)

 

Storfiskarn

 

Kräftbete ;)

 

Ikväll fick han bla denna aborre :)

Nu är det dax att hoppa i säng, ny jobbvecka och sista veckan för tjejerna i skolan!
På torsdag är det avslutning och sen sommarlov – härligt!!!

Ha det gott, och var rädd om varandra :h:

 

 

 

Leave a Reply