Den här är bara såååååååå god!!!

http://distilleryimage0.s3.amazonaws.com/027a6a9c2b1311e288f622000a1fbc72_7.jpg

Botten:
4 st äggvitor
2,5 dl socker
4-5 dl rispuffar
Vispa äggvitor och socker till hårt skum, rör sedan ner rispuffarna. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda i 150° ca 40 minuter. Dela botten på mitten till två.

Chokladkräm:
1 dl mjölk
2 msk vetemjöl
2 msk kakao
1 dl florsocker
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker

Valfri frukt eller bär.
Rör samman allt i en kastrull och värm till en tjock smet, ska ej koka, rör hela tiden! Tillsätt sedan 50 g margarin. Stryk ut chokladkrämen på ena halvan av marängen sedan vispgrädde, lägg andra maränghalvan på som lock, på med mera grädde och sen frukt eller bär.. Servera tårtan kall! MUMS!!!

Kommentar: Om jag gör en helt, stor botten brukar jag inte dela på tårtan, utan brer på chokladkräm, sen grädde och så frukt/bär uppepå. ELLER, gör två rundlar och gör en traditionell, rund tårta.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>