Eget tema: Bakläxa

Jag har fått bakläxa av lillasyrran!
Hon är landskapsarkitekt och kan det där med blommor…
Mitt tema Scilla var inte riktigt rätt… ;)
Jag vet ju att Scilla är de små blåa, söta blommorna som ploppar upp i gräsmattan här hemma.
Och jag trodde det var en variant av Scilla jag fotat, men det var tydligen Porslinshyacinter.
De två växer tillsammans här hemma, så jag trodde de hörde ihop på nåt sätt.

HÄR finns info om Scilla, ”Blåstjärnesläktet” och HÄR finns info om Porslinshyacint.
Efter lite googlande så tror jag de är släkt med varandra på nåt vis iaf ;)

 

Den blå söta lilla Scillan…

 

Scilla i solskenet :)

 

Porslinshyacinten som oxå jättesöt!

Man lär sig nåt nytt hela tiden :)

 

 

 

5 Kommentarer to “Eget tema: Bakläxa”

 1. Ebba skriver:

  Men det finns en till som ser ut som scillan som jag och svärmor funderade på vad det kunde vara för något. Ser ut som scilla men mer klocklik och nästan helt lila/blå. Kan det vara porslinshyacinten men annan färg? *fråga din syster* :)

 2. Fnulan skriver:

  Jag hade ALDRIG vetat,men jag kan inget om blommor…
  Kram

 3. Annika skriver:

  Då har jag också lärt mig något nytt i dag. När jag skulle ta min scillabild var jag också lite osäker på vilken av de blåa som var rätt. därför fegade jag och tog en där min inte riktigt såg de små liven ;-)

 4. Maria skriver:

  Vi är nog många som inte har koll på blommorna, själv så delar jag in dem i färger kommer aldrig ihåg vad de heter.

 5. Åsa skriver:

  sv. jag tror att paganinikontraktet skulle vara en utmärkt ljudbok, om du är ute och går när du lyssnar så kan jag lova dig att du skulle få motion av att lyssna på den boken så spännande som den är :-)

  även jag har lärt mig mer om blommor på din bakläxa ;-)
  kram Åsa

Leave a Reply