Eget tema 6: Bakverk (87)

Idag har jag gjort små bakverk, mitt livs första makroner :)
Inte världens snyggaste och helt bästa konsistensen, men goda!
Använde mig av receptet på baksidan av Risentas Mandelmjöl & gjorde en chokladsmörkräm *mmmm*

Makroner grundrecept
125 g Risenta mandelmjöl
225 g florsocker
4 normalstora äggvitor
25 g socker
ev smaksättning/färgsättning

Smörkräm grundrecept
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
Smörkräm smaksättningar
Ca 2 tsk vaniljsocker
eller ca 1 tsk essens
eller 2 msk syl
eller 2 msk kakao
Bara att prova sig fram!

Gör så här:
Separera äggvitorna, låt dem stå i rumstemperatur över natten.
Häll mandelmjölet i en torr bunke.
Sikta ner florsockret, blanda noga.
Vispa äggvitorna hårt i en separat bunke tills den går att vända upp och ner.
Vispa i sockret lite i taget.
Vik försiktigt ner marängsmeten i mandelblandningen.
Häll smeten i en spritspåse. Spritsa ut 2 cm stora runda klickar på plåt med bakplåtspapper.
Låt stå i minst en timme. Grädda inte makronerna innan de har satt sig, då spricker de!
Grädda i 160° i 10-12 minuter. Ta försiktigt loss makronerna från plåten när de svalnat något.
Rör ihop smörkrämen med valfri smaksättning, spritsa eller bred ut den på varannan makronhalva.
Lägg ihop makronerna försiktigt.

 

 

2 Kommentarer to “Eget tema 6: Bakverk (87)”

  1. Annika skriver:

    Jag är imponerad! Fick ett macaronkit i julklapp men efter att läst receptet hamnade kitet i en låda ;-)

  2. Mommo Kristina skriver:

    Oj, har du gjort makroner som vi pratade om, dina blev
    då mycket bättre än mina. Jag får väl försöka igen.
    KRAMIS

Leave a Reply