33. Business (101)

Kan hovslagare vara Melvins framtida business?
Det är brist på hovslagare och nya behöver utbildas för framtiden…

 

Idag hade vi vår hovslagare Anna här som fixade fötterna på pållarna, så nu är de fräscha igen :)
Måste berätta…

Goldie har varit väldigt krånglig att sko, rädd om ben och hovar och riktigt bråkig. Det har tagit dubbelt så lång tid som normalt att sko henne pga allt bråk och tjafs. Jag känner en djurhomeopat, Mona,  och hon har gett oss ”Räddningsdroppar” som Goldie fått  i lite mer än en månad. Räddningsdropparna kan hjälpa mot rädsla, stress och ha en viss lugnande effekt.

Idag när Goldie skulle skos så var hon som en helt ny ponny!!!
Både jag, Ida och vår hovslagare undrade om det var samma häst som vi bråkade med sist vi skulle sko. Det låter helt galet, men dropparna har fungerat jättebra! Och inte bara i samband med skoningen, hon är tryggare i sig hela ponnyn. Lättare att lasta i transporten, lugn på tävling/träning osv. Sen har det säkert en del med uppfostran att göra oxå så klart, för hon var bortskämd och gjorde lite som hon ville när hon kom till oss. Men hur som helst så är jag övertygad om att dropparna har hjälpt till vid hovslageriet :D

Jag ska skaffa mig en flaska och ha i handväskan till oss tvåbenta oxå, den är bra till allt möjligt – en liten räddare i nöden :)
Man kan använda den utvärtes till sår, bett osv. Till hyperaktiva ungar, om man ramlat och slagit sig,  känner sig stressad, efter ett gräl, sorg, inför tandläkarbesök, tentor, fått dåliga nyheter, mot huvudvärk och baksmälla ;)
Räddningsdroppar kan beställas hos Mona!
(Ny hemsida är på gång)

 

 

3 Kommentarer to “33. Business (101)”

 1. camilla b skriver:

  Lät spännande, kanske man ska ha i husapoteket :-)

 2. thile skriver:

  En ’minni’ hovslagare, det er bra det:)
  Kramgoe Melvin :)

 3. thile skriver:

  En perfekt og vakker header :)
  Så flott du er!

  Klem

Leave a Reply